söndag 3 maj 2009

MKR 1 den 2-3 maj 2009

Lördagen den 2 maj var dag ett av två i MKR-seriens första deltävling. Hela helgen bjöds det på vackert väder vilket säkert uppskattades av alla de som körde, mekade, var där för att titta samt klubbens funktionärer som var utstationerade över banan och övriga utrymmen.

Under dagen kördes uppvisning av Cadettiförarna. Från hemmaklubben deltog Calle Runnegård nr 8, Joel Aronsson nr 20, William Carlsson nr 56, Malte Pettersson nr 64 och Isac Blomqvist nr 92.

I Microklassen började dagen tyvärr med dramatik då två förare hakade i varandra och den ena kastades ur sin kart och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

I Formel Micro blev det till slut hemmaseger för nr 77, Ebba Aronsson vilken ju visade framfötterna redan vid förra helgens chickenrace. Oscar Myhr från Mora och William Gunnarsson från Linköping stod som nummer två och tre på prispallen. Debutanten Victor Johansson nr 13 från Rasbo MK körde in på en 13 plats i startfältet.

I formel Mini har resultatet från finalerna inte lagts ut ännu då SBF skall ta beslut om den slutgiltiga ställningen.

Tävlingsdagen flöt trots allt på fint och lördagens tävling kunde avslutas strax efter fyratiden. Förarna åkte hemåt och Rasbos duktiga funktionärer kunde ta itu med förberedelserna inför Söndagens tävlingar.

Söndagen kom och vädret var fortfarande med oss. 19 ekipage startade i klassen Rotax Junior varav tre stycken tävlande för Rasbo MK. Rasbos Jonathan Johansson, nr 57 körde in som tvåa i finalen. Victor Bouveng, nr 65 och Kevin Markstedt, nr 6 kom på sjunde respektive åttonde plats.

I dagens andra klass, Rotax Max, 29 stycken startande. Nr 68, Simon Johansson körde in som nr tio i mål och var också klassens enda hemmaförare.

SP 2000 körde som dagens tredje klass. Bäste Rasboförare blev där Tommy Nilsson, nr 55 på en sjundeplats i finalen.

Finalen i KZ2 med 19 startande fick avsluta dagen. Och det blev ett bra avslut då hemmaklubbens Marcus Jansson, nr 2 segrade i klassen. Vill också tillägga att detta inte var veckans enda seger för Marcus som just var hemkommen efter att ha kört JTCC rallyt.

I UNT stod det att läsa; "Marcus Janssons debut i JTCC är en av de mest sensationella i svensk racing på många år." läs gärna hela artikeln på http://www2.unt.se/avd/1,,MC=4-AV_ID=902035,00.html

Fullständiga resultat från lördagens och söndagens tävling hittar ni på http://www.rasbomk.se/resultat/RESULTAT_MKR_1_DAG1-09.pdf

1 kommentar:

  1. Jag vill påpeka att den olycka som skedde i Microklassen inte berodde på att två förare hakade i varandra (som det stått i både UNT och på SRs hemsida). Olyckan skedde utan kontakt med någon annan förare.

    MVH Erik Gelotte

    SvaraRadera