onsdag 20 maj 2009

Gasolpuff är ett mycket tunt ord!

För någon dryg månad sedan, vid Startskottet, så inträffade som de flesta vet en liten incident på själva boplatsen. En av Rasbos mekaniker (vilken är nära bekant till mig) råkade ut för en så kallad "gasolpuff" då han skulle sätta fart på systemet i sin nyinköpta husvagn modell -89.

Konstigt förresten att det heter "gasolpuff" för vad jag har fått berättat för mig så trodde de flesta som befann sig i närheten att himlen hade rämnat eller åtminstone att en komet slagit ned alldeles i närheten.

Nåja, vid den här gasolpuffen så flög en del av "skorstenen" till skogs för att aldrig mer återfinnas. Därmed hade mekanikern fått ett smärre problem. Vid regn skulle det bli blött i husvagnen. Alla som har husvagn vet att det inte är bra. Fukt är husvagnsägarnas värsta och ändå vanligaste fiende.

Mekanikern fann på råd och tillverkade häromdagen ett alldeles eget och nytt skorstenslock. Han klippte helt enkelt av en bit av en konservburk och fäste den med några buntband på husvagnstaket.

Skulle man ha tillgång till en scanner för EAN-koder så skulle man finna att burken innehållit Sibyllas varmkorv och kostat 29.90 Svenska kronor.

Stolt sprang han in till sin fru för att få bygget godkänt!
Mmm, det var ju jättefint!

En viss oro har ändock infunnit sig. Jag såg en gasolexplosion på TV häromdagen. Det var en skaplig knall och sedan sköt en starkt blå stråle av eld rakt upp i luften.

Om det nu skulle bli någon ytterligare "gasolpuff" (tunt namn på en sådan knall...)kommer lågan att vända i burken och gå till baka in i husvagen? Eller kommer trycket få buntbanden att släppa och i så fall vem är ansvarig för om någon träffas av en konservburksbotten från en Sibylla-korv-burk följd av en lång blå stråle av brinnande gasol?

Jag önskar att dom kunde tälta...



















Så lite mer bilder från gårdagens klubbserie!
Anette Lundin har fotograferat.
Var så goda:

1 kommentar:

  1. Det är bedrövligt att läsa sånt här. Vi i Worldwide Adria 400/440 1985-1989 association har befarat länge att något sådant här skall hända. Kompetensen att tända en Adriapanna bara sjunker och snart kommer varenda Adria 400/440 att sprängas i luften av odugliga ägare.

    Hälsningar Björn B2, vice president, Worldwide Adria 400/440 1985-1989 association

    SvaraRadera