lördag 23 maj 2009

Det är mycket som är lite hemligt!


Det har mekats i helgen! Någons fingrar är lika svarta som varmkorvar som glömts på en grill. I går kväll mekades det till efter elva på kvällen. Inne i TV soffan var det lugnt och skönt. TV-dosan hade fått en ny men förmodligen högst tillfällig ägare.

Ni kommer väl ihåg att jag berättade att ”När något fungerar - rör det inte för allt i världen!”

Men när det inte fungerar då?

Det är då man mekar, sliter sitt hår och lägger varenda bit av karten under lupp! Man byter packningar, skruvar på lite skruvar, gör rent varenda motor-millimeter och byter hemligheter med väl förtrodda klubbkamrater.

Fast det är mycket som är lite hemligt!

Inte alls så att man fuskar. Men bra tips sprider man inte hur som helst. De bästa tipsen är väl bevarade hemligheter. Man säger halva sanningar om vilket drev man har, hur man ställt in tändningen och hur många varv motorn gör egentligen.

Det är bara invigda som får ta del av information om hur motorn fungerar ännu bättre. Trollkarlar avslöjar inte heller sina tricks till höger och vänster!

- Det nya kedjeskyddet är bra! Säger mannen i huset. Underförstått förstår jag att det betyder att han är nöjd med att drevet liksom är insynsskyddat.

Han mekar och mekar! Efter flera ensamma kvällar i TV-soffan kommer han plötsligt inspringandes som professor Baltazar som fått sin idé.

- Jag tror jag vet vad det är!

Han har fått ett tips!

På lördagen åker de på träning och visst går det bättre! Meken viftar glatt i luften med sina kolsvarta fingrar. Håret står på ända och skägget har vuxit under den senaste veckans kvällar i en kall carport.

Han verkar nöjd, men jag tror det där svarta på fingrarna kommer sitta ett bra tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar