måndag 19 juli 2010

SM/RM i Rättvik vs Euro Challenge i Österrike

RM/ SM i karting har körts i Rättvik. Under lördagens finaler var det osäkert om det skulle börja regna eller inte. Regnet kom med besked men lyckligtvis hade hälften av finalerna redan hunnit köras vid det laget.

Julle Ljungdahl körde i klassen Junior 60 och lyckades genomföra hela tävlingen trots att han är helt ny i klassen. En 18 plats i finalen blev det för Julle som nu kan lägga en start i SM till meritlistan.

I Formel Yamaha hade vi flera förare från Rasbo MK till start. Gustav Thorsell, Sara Lindgren och Linnea Hamrin. Bäst gick det för Gustav som trots en del motorkrångel kom på tionde plats. Trettonde plats blev det för Sara och sextonde för Linnea.

Det var trötta förare som kom i mål efter att ha kört träningar, kvalheat och finaler under tre dagar. I finalen körde man hela tjugofem varv!

Rotax Euro Challenge 2010 har körts i Bruck, Österrike. Rasbos Victor Bouveng knep en åttondeplats i Rotax Max Junior i hård konkurrens. Har förstått att vädret var minst sagt varmt även där.