måndag 28 september 2009

RMC 7


I helgen som var kördes RMC (Rotax Max Challenge) deltävling 7 i Västerås. Tre klasser startade. Rotax Max, Rotax Max Junior och Yamaha.

Under dagen kördes två träningar, en tidskörning, två kvalheat, en förfinal samt en A-final i samtliga klasser.

I Rotax Max kom Simon Johansson på en tjugonde plats i A-finalen.

I klassen för Rotax Max vann Junior Jonathan ”Tan-Tan” Johansson både förfinalen och finalen! Grattis till segern!

I samma klass körde även Philip Ågren, Max Lindén, Kevin Markstedt, Calle Askemar och Victor Bouveng. Victor låg 6:a i förfinalen men hade otur och blev avkörd i A-finalen.

En kämpig dag med mycket reservdelsbyten var det för Team TAM där både förare och mekaniker fick slita hårt.

Söndag morgon, upp 6 och ut till banan, där vi ställde upp tältet och gjorde oss redo, med våra fina blommor... Vi hade det sista passet på lördagen, provat en helt annan drevning, som gjorde att vi egentligen vänt upp och ner på allt vi har kört med under säsongen.Det visade sig vara bra, men väldigt känsligt..

Läs mer på http://www.klubben.se/tam/632-template-p2-9141.html

I klassen för Yamaha var det ”nykomlingarna” Gustav Thorsell och Felix Bergman som stack fram näsorna. Gustav var trea i förfinalen och kom på en andra plats i A-finalen. Felix var inte mycket sämre med sina fjärdeplatser i både förfinal och A-final. Grattis till er båda!

Pontus Wahlqvist kom sjua i förfinalen och körde sedan upp till femte plats i A-finalen. Så tre Rasboförare bland de fem bästa i A-final alltså.

Elisabeth Gelotte kom på en 14:e plats i både förfinal och A-finalen. Det blev en hel del mekande för hennes team också då det under dagen var en hel del krascher på banan.

Max Matthiasson Pernler var en stund uppe på tolfte plats men rasade sedan till 18:e plats efter att ha kört en bra bit på gräsmattan. Max var dock nöjd med det då han bara hunnit öva ett par åk hemma på banan i Rasbo på lördagen med sin nya kart. ”Det var kul att köra Yamaha!” Konstaterade han och ser fram mot nästa säsong.

Andreas Ahlström som brukar ligga väl framme hade otur med grejorna under förmiddagens kvalheat och var tvungen att avbryta tävlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar