tisdag 22 september 2009

MKR 8, final i Linköping!

Många fina placeringer blev det för Rasbos kartförare i årets MKR serie!

I Formel Micro var det 64 startande under säsongen. Bäst från Rasbo lyckades Ebba Aronsson som haft en mycket bra säsong. Vinstchans fanns men lite otur denna sista deltävling gjorde att hon hamnade på en slutlig 2:a plats i serien.
Victor Johansson var näst bäst från Rasbo med sin 15:e plats totalt. På 17:e plats kom Hjalmar Sjölin och på 18:e Alex Bouveng. Totalt har 11 av klubbens Microförare deltagit i MKR.

I Formel Mini blev det pallplats för Kevin Magnell som fick ställa sig på det tredje "trappsteget". Kevin har haft en jämn säsong med mångafina resultat.
Gustav Thorsell slutade på en 7:e plats i serien, Victor Liljeström 9:e, Thea Pettersson 12:e och Arvid Aronsson 14:e.
Totalt har det varit 62 deltagare i Formel Mini varav 10 stycken från Rasbo.

I klassen för Yamaha så blev johan Sandén bäste förare från klubben med sin 11:e plats totalt. Pontus Wahlqvist slutade på 15:e plats och Andreas Ahlström på 17:e plats.
totalt har 58 Yamahaförare startat i serien under säsongen varav 7 stycken från Rasbo MK.

I Sport 2000 har klubben representerats av bland annat Tommy Nilsson som haft en del väldigt fina resultat under året. Han slutade på en total 12:e plats i serien. Stefan Persson kom totalt på 17:e plats.
Totalt startade 42 st förare i årets serie för Sport 2000. Fyra förare kom från Rasbo MK.

I klassen för Rotax Max Junior var det dubbel pallplats för klubben då Victor Bouveng placerade sig på en 2:a plats totalt i serien och Jonathan Johansson på en tredjeplats! 29 förare körde Rotax Max junior i MKR serien i år och Rasbo MK hade sex förare i klassen.

I klassen för Rotax Max blev Simon johansson bäst från klubben med sin totala 15:e plats. 44 förare har kört under året och Simon var den enda från Rasbo.

I KZ2 var Marcus Jansson representant från klubben. Med endast en start i serien under året och seger dår placerades han på en 20:e plats totalt. 26 förare startade i klassen under året och en från Rasbo.

Mer "statistik": Det har körts tävlingar i åtta olika klasser samt Cadetti under MKR säsongen 2009. Rasbo MK har varit representerad i sju av dem.

Ett stort Grattis till alla placerade! Väl kämpat till alla andra!

Resultaten från deltävling 8 kommer också på MKR:s hemsida eller direkt på linköpings hemsida.

En personligare rapport från lördagens tävling kommer här:

MKR Finalen Linköping
Calle:
Karten hade fått lite omvårdnad på fredagen så på morgonen var det bara att lyfta ner och sätta sig i. Banan har vi besökt en gång tidigare för ett par år sedan i micro klassen så det var spännande att sätta sig nu när det går bra mycket fortare.
Första träningen gick klart över förväntan med den näst snabbaste tiden. Grund setupen som vi ställt in fungerade mycker bra.
Andra träningen och nya däck på. Näst snabbast igen och en förbättring av tiden. Allt fungerade och solen sken.

Max Lindén kom på andra plats i lördagens deltävling, Formel Mini.

Ebba Aronsson slutade som tvåa(!) i MKR serien Formel Micro.

Kevin Magnell slutade på en hedersvärd tredjeplats i årets MKR seria Formel Mini!