lördag 5 september 2009

Lastproblem

Det är ändå på något sätt förunderligt vad man kan packa in i en bil av ordinär modell.

Vi har till exempel varit på en veckas semester på Åland med två vuxna, två barn, en veckas packning kläder, mat, underhållningspinaler och diverse fiskespön i en Volkswagen Golf.
Visserligen slutade veckan med ett besök på Ålands akutmottagning då vår yngste son trasslade in sig i fiskeutrustningen som han delade baksäte med… Han har inte fiskat sedan dess.

Mycket kan man packa in men inte allt.

Vi har fått lastproblem. Inte ännu men kommande inom snar framtid. Det är nämligen dags att byta klass. Sonen har vuxit ur karten och tillsammans med sin mekaniker beslutat att köpa en Yamaha till nästa säsong.

Kul! tänker ni.

Jodå, det är kul förutom att det startar en kedja av saker som behöver lösas.

Vår släpkärra med plats för kartar i två våningar är inte tillräckligt bred för att svälja en Yamaha. Så den gamla släpkärran måste bytas mot en annan.

Den nya karten kommer inte heller att passa i bilens skuff. Där fick den gamla karten åka när far och son dragit iväg på tävling med husvagnen på släp.

Skuffen, tänker ni. Men varför inte lasta den i husvagnen.
Svaret är att det gjorde vi…

I somras kunde det gått riktigt illa för sonens framtid inom karting då hela familjen reste till Midsommarracet i Hedemora. Med fyra personer i bilen så blev karten förpassad till att åka i husvagnen. Det som vi än i dag inte förstår är hur vi kunde få in karten i husvagnen när det var näst intill omöjligt att få ut den igen.

Helt ärligt var det så att när vi lastade på karten så bara gled den genom dörröppningen med ett litet plopp och vi placerade den mjukt och fint i dubbelsängen. Det var när den skulle ut igen som dörrhålet och karten omöjligt passade ihop. Det vreds, vändes och svettades i en lång stund. Extrafolk kallades in och det hela filmades.

Så till slut kom den ut. I så gott som samma skick som när den lastades in. När vi kom hem var vi rörande överens om att vi inte skulle försöka åka med karten i husvagnen förrän denna i så fall modifierats på något sätt.
Tänk om karten blivit kvar därinne. Då kunde man ha fått sett en annons på blocket med texten; SÄLJES, husvagn Adria från årtiondet då axelvaddarna regerade, inredd med gokart Mini. Kan dock fås i Micro utförande fast då ingår inte den lilla trappen till dörren. Gasolen fungerar sådär…

Den stora frågan är nu; Vad ska man egentligen ha?

En dragbil i monsterstorlek… Ett bredare släp... En husvagn med svängdörrar... En gammal avlagd stadsbuss…
Några av fordonen eller alla?
Vi står rådlösa och hoppas att vintern blir lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar