onsdag 2 september 2009

Junior festivalen i Jönköping 29-30/8

I klassen micro representerades Rasbo av Martin Thorsell och Julius Ljungdahl , som gjorde en fin insats.

Julle tog sig via C-final till B-finalen, medan Martin kvalade direkt till B-finalen där han var nära att klara sig till en A-final plats.

I stället fick Martin och Julle köra ”federation cup”, som är en intern tävling av de förare som inte tog sig vidare till A-finalen. Martin och Julle slutade på fjärde respektive nionde plats.

I mini så var Arvid Aronsson, Thea Pettersson och Gustav Thorsell på plats från Rasbo MK.
I heaten var det ena sekunden strålande sol och nästa sekund så började det och regna. Så det var ytterst svårt med inställningar och däcksval.

Hur som helst så lyckades Thea och Gustav gå direkt till förfinal(A-final) och placerade sig på 11:e respektive 15:e startruta.

Arvid hade en del strul i heaten med att motorn inte ville starta och fick därmed kämpigt att ta sig vidare till en A-final.
Arvid gjorde dock en snygg insats i ”federation cup” och knep sista pallplatsen.

För Thea så blev finaldagen(Söndag) ingen lyckad dag. På den regnvåta banan, så hade hon svårt att hålla tempot uppe vilket senare resulterade i en avåkning. I Finalen och från 27:e plats och för mycket vilja så slutade finalen efter tre kurvor där hon blev ståendes ytterligare en gång.

Gustav var den som klarade underlaget bäst och gjorde en snygg insats i både förfinal och final och blev till slut 11:a. Bra jobbat! //Pär Pettersson

Thea i starten i ett av heaten.

Gustav och Thea i finalen.



Rasbogänget!


Arvid på prisutdelning, ”federation cup” mini.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar