onsdag 6 oktober 2010

Sverige Cupen 2-3 oktober




Sverige Cupen i Karting kördes i Linköping helgen den 2-3 oktober.
I A-finalen Formel Micro fanns fyra förare med i fältet. För Hjalmar Sjölin slutade finalen snöpligt på det tredje varvet med en avkörning. Detta var surt då han varit trea i bägge kvalheaten tidigare under dagen. Hjalmar kunde dock stoltsera med den bästa varvtiden av alla microförare. En klen tröst dock just i stunden.

Mer lycka hade William Carlsson som slutade på en sjätteplats i finalen. Tätt följd av Marcus Grönman på sjunde plats och Julle Ljungdahl på tionde plats. Stark insats av Rasboförarna med andra ord!

Även i Rotax Junior visade Rasbo framfötterna. I Rotax Juniors förfinal gick segern till Victor Bouveng och Max Lindén var nionde man.

Sedan kördes Rotax Junior Challenge & SC final. Victor klämde i med en andraplats och Max klättrade till femte plats!

I Rotax Max var det Jonathan Johansson som kämpade för Rasbos färger. I förfinalen som kördes 18 varv så blev det en tiondeplats i mål för Jonathan. Sedan kördes Rotax Max Challenge & SC final och Jonathan lyckades klämma ut ytterligare lite fart ur karten och slutade på en åttondeplats!

På söndagen kördes resterande klasser.

Rasbos representant i Junior 60, Victor Johansson gjorde en fin körning och slutade på fjärde plast i sin klass.

Ebba Aronsson var ensam Rasboförare i klassen för Formel Mini. För henne blev det en elfteplats i Minis A-final.

I Yamaha som i år körs av en stor grupp Rasboförare saknade representanter under Sverige Cupen. Dessa var förmodligen med i RAsbo där klubbserie 4 och KM avgjordes på söndagen.

Rasbo saknade återigen förare i klasserna Sport 2000 och KZ2.

Saxat från "mylaps.com". Hör gärna av er om ni hittar sakfel här ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar