tisdag 21 september 2010

Gustav Thorsell kartingmästare

MOTOR. Gustav Thorsell, Rasbo MK, tog hem mästerskapstiteln i klassen Formel Yamaha vid finalen i mästerskapsserien MKR i karting (gokart) i Linköping.

Läs hela artikeln i dagens unt.se.

Med detta är årets MKR serie avslutad. Hur gick det då?

Den sista av årets åtta deltävlingar kördes i Linköping helgen 18-19 september. Vädret var som det är i september. Det vill säga mer regn än uppehåll.

I Formel Micro startade drygt fyrtio förare. Hjalmar Sjölin som legat fint till under hela säsongen slutade på en femteplats i A-finalen. Med detta så tog han en total sjätteplats i MKR serien. Marcus Grönman var inte långt efter. En niondeplats i mål på lördagen och en total tiondeplats i serien.

Formel Mini drog runt trettiofem starter under lördagen och denna dag var det Martin Thorsell som lyckades bäst av förarna från Rasbo med en tolfte:e plats vid målgången. Ebba Aronsson var 17:e i mål. I serieresultaten byter dock förarna plats och Ebba tar en total 13:e plats i serien och Martin 21:a. Lucas Edin lägger sig mellan med en total 16:e plats.

Victor Johansson har kört Junior 60 under säsongen. Vid den sista deltävlingen blev det en nionde plats för honom och en total elfte plats i serien.

Ett fyrtiotal bilar startade i Formel Yamaha under söndagen. I den avslutande omgången blev det pallplats för Gustav Thorsell som kom i mål på tredjeplats. Ännu högre upp på pallen fick Gustav klättra i och med att han tog den totala segern i årets MKR serie!

Andreas Ahlström tog en sjundeplats för dagen och en total 14:e plats i serien. Pontus Wahlqvist och Sara Lindgren körde in på 13:e respektive 14:e plats under söndagens tävling .
Pontus blev andra bäst av Rasbos förare med en total sjätte plats i serien. Sara Lindgren blev totalt nia.

I Rotax Max var Philip Ågren 13:e man över mållinjen. Jonathan Johansson var strax efter på 16:e plats. Totalt i serien blev det en niondeplats för Philip.

Max Lindén körde Rotax Junior Max och tog en fin andraplacering och hamnade därmed på pallplats! En totalt fjärde plats i årets serie blev det också för Max.

I klasserna Sport 2000 och KZ2 har Rasbos förare startat sporadiskt under årets MKR serie. Varvid det inte blev några topplaceringar i den totala serien, men däremot fina enstaka insatser i de olika deltävlingarna!

Under rubriken "Lagresultat" hamnar Rasbo MK på en fin sjätteplats bland tjugosex deltagande klubbar!

Många, många är de förare från Rasbo som deltagit i serien. läs resutatlistor på http://www.mkr-karting.se/