onsdag 25 augusti 2010

Resultat från MKR 6

Så har MKR omgång 6 körts. SMK Örebro stod som arrangör och det var i vanlig ordning tävlingar både lördag och söndag.

Formel Micro stod för det största startfältet och där kördes både D-, C-, B-, och A-final!
I C-finalen körde Max Grotherus, Malte Pettersson och Isac Blomqvist. Isac körde över mållinjen som tredje man och gick därmed vidare till B-final.
Förutom Isac så kunde man se Julle Ljundgdahl och Nils Runnegård i finalen. Nils var dessutom snubblande nära att gå vidare till A-finalen då han var sexa i mål.
Direkt till A-final i Micro tog sig rutinerade Hjalmar Sjölin och Marcus Grönman som slutade på en åttonde respektive niondaplats i fältet.

Med detta ligger Hjalmar sexa totalt i serien efter sex körda omgångar. Julle Ljungdahl ligger på en 17:e plats och Marcus Grönman ligger på 18:e.

I Formel Mini kördes C-, B- och A-final. Marcus Holmbring och Martin Thorsell deltog i fältet. Martin lyckades köra in på en fjärdeplats och gick därmed vidare till dagens B-final. Förutom Martin så körde även Ebba Aronsson och Lukas Edin i B-finalen. Bäst gick det för Lukas som kom i mål som åttonde man. I A-final hade vi Alex Bouveng som tog en elfteplats där.

I den totala serien ligger nu Ebba på en 12:e plats. Alex Bouveng håller 17:e platsen och Martin Thorsell 18:e plats.

Victor Johansson var enda deltagare från klubben i Junior 60. Han tog en fin sjundeplats i lördagens final och ligger med det totalt 12:a i serien så här långt.

Under söndagen kördes Cadetti, Yamaha, Sport 2000, Rotax & Rotax Jun samt KZ2.
Cadettiförarna körandes för Rasbo uteblev denna dag.

I Formel Yamaha kördes C-, B- och A-final. Linnea Hamrin och Thea Pettersson körde C-finalen och kom där etta och tvåa och gick vidare till B-final. I B-finalen körde även Pontus Wahlqvist och Max Matthiasson. Max var tvåa i finalen och Pontus fyra vilket gjorde att de klev vidare till A-final.
I A-finalen för Yamaha var det hela sju förare från Rasbo i det tjugo man (och kvinnor) stora startfältet. Max Matthiasson, Pontus Wahlqvist, Felix Bergman, Tim Carlberg, Andreas Ahlström, Sara Lindgren och Gustav Thorsell.

Pallplats blev det för Gustav med sin andraplacering i klassen. Sara och Andreas kom sjua respektive åtta.

I serien ligger nu Gustav i ledningen, Sara Lindgren på sjätteplats och Max Matthiasson på 12:e plats.

I Finalen för Rotax Max blev det pallplats för Jonathan Johansson som kom trea. Även Philip Ågren körde i klassen och tog för dagen en elfteplats. Philip ligger sexa totalt i serien och Jonathan är 19:e man just nu.

I Rotax Junior Max blev det många avåkningar i finalen. Lite surt för Max Lindén som låg fint inför näst sista varvet där han tyvärr åkte av. En niondeplats blev det för dagen och en total fjärdeplats i serien så här långt.

I klasserna Sport 2000 och KZ2 uteblev deltagarna från Rasbo denna gång.

Rasbo MK ligger nu sjua i lagserien av 26 deltagande lag. Två omgångar kvarstår i serien nu och nästa omgång körs i Katrineholm den 4-5 september.