tisdag 3 augusti 2010

Gävlepokalen och Martins Minne, pallplats för Marcus

I helgen kördes ju två tävlingar i Gävle. Det var på lördagen Gävlepokalen/Martins minne och på söndagen FM deltävling 2.

Lördagen började blött. Lite regn, och väldigt grått. Det var som vanligt tidskörning och två kvalheat.

Cadetti representerades av Victor Carlsson. I Micro hade vi fyra Rasboförare med och det var Marcus Grönman som regerade klassen. Snabbast i tidskörningen och med två heatsegrar höll vi alla tummarna i finalen…han ledde större delen av finalen. Blev omkörd och låg tvåa men tog tillbaka tätpositionen.
På sista varvet hände det som inte får hända! Marcus kom ut lite för långt på curbsen och vips så var Wiggo och Jacob upp jämsides och sedan även förbi. Snöpligt. Men det blev ändå en fin tredjeplats!
På plats 10 kom William Carlsson, plats 16 Malte Pettersson och plats 22 Max Grotherus.

I Mini strulade det lite för Ebba i första kvalheatet men hon kämpade sig uppåt resten av tävlingen och slutade på en 4:e plats. På plats 9 kom Lukas Edin och på plats 10 Alex Bouveng.

Sara Lindgren hade otur och blev avpetad i finalen och kom således sist av dom 14 startande.

Det blev bättre och bättre väder under dagen och på kvällen sken solen och grillröken låg tät över husvagnarna. Som vanligt!

På söndagen var det bra väder, solen sken. Det drog ihop sig mer och mer men det blev inte mer än ett par ynkliga regnskurar.

I Cadetti körde även idag Victor Carlsson. I Micro var även idag Marcus Grönman bäste man från Rasbo med sin 6:e plats och William Carlsson var inte långt efter på en 8:e plats.

I Mini glänste Ebba Aronsson och kunde till slut ta hem segern. Alex Bouveng hade otur och fick inte igång karten till finalen och missade således denna.

I Yamaha gick det idag bättre för Sara Lindgren, även om hon själv hade hoppats på en ännu bättre placering. Hon låg i täten och tampades men fick ge sig i finalen och slutade som nummer 7. Elisabeth Gelotte åkte in på en 12:e plats och Thea Pettersson snurrade i finalen och kom sist av de 18 startande.

Söndagens tävling genomfördes med tre lottade försöksheat och finaler.

Jannica Pettersson



















Gemensam middag i ett gråmulet Gävle.




















Thea och Sara spelar kort så fort tillfälle ges!




















Jobbigt att gå upp tidigt mitt i sommarlovet!!! Malte vilar innan finalen.














Sara Lindgren i finalen…..tyvärr ståendes.



















På pallen i Micro: 1:a Jacob Bälter MoraMK. 2:a Wiggo L Lindberg JärfällaMK. 3:a Marcus Grönman Rasbo MK.









Hela microgänget.











Familjen Grönman och Bouveng på lördagkvällen.











Ett av Yamaha heaten på söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar