MKR 1 i Enköping

I helgen som var kördes den första omgången i MKR-serien. Enköping stod som värd för tillställningen.

På lördagen kördes Cadetti, Micro, Mini och Sport2000.

I Cadetti deltog Carl Runnegård från Rasbo MK.

I Micro deltog Nils Runnegård, Julle Ljungdahl, Hjalmar Sjölin, Marcus Grönman, Isac Blomqvist, William Carlsson. Några resultatlistor för klassen har inte kommit ut ännu så rapporteringen får vänta.

I Mini gick det bra för Martin Thorsell som var elva i båda kvalen och därmed gick direkt till A-final. Martin slutade på en trettondeplats och blev dagens bästa miniförare från Rasbo MK.
Ebba Aronsson och Lukas Edin blev 18:e respektive 19:e i mål. Alex Bouveng vann B-finalen och deltog därmed även i A-final. Han slutade på en 29:e plats för dagen efter att oturligt ha fått stopp på karten i finalen.

I Sport 2000 deltog inga Rasboförare.

På Söndagen kördes J60, Yamaha, Rotax Junior, Rotax Max och KZ2.

Rasbo hade inga förare med i klasserna J60 och KZ2.

I Rotax Max körde Philip Ågren. En nione och en tionde plats i kvalen och slutligen en 11:e plats i finalen blev facit för dagen.

I Rotax Junior deltog Max Lindén och Arvid Aronsson. Max lyckades riktigt bra i första kvalet där han kom på en fjärde plats. I finalen blev det sedan en fin sjundeplacering. Arvid slutade på elfteplats.

I Yamaha var det hård strid i toppen mellan Rasboförarna Gustav Thorsell och Pontus Wahlqvist. När förarna till slut körde i mål var Pontus på pallplats som trea! Gustav var precis efter och knep fjärdeplatsen. Sara lindgren kom på elfteplats, Andreas Ahlström på artondeplats, Thea Pettersson 22:a plats, Tim Karlberg 23:e plats, Linnea Hamrin 31:a plats, Max Matthiasson 35:e plats och Joel Eriksson som körde av hamnade på 38:e plats.

Nästa omgång körs i Mora redan till helgen! Ta gärna med er kamerorna och skicka över lite bilder till nästa rapportering.