torsdag 2 juli 2009

Rörken Race The Movie


Onsdagkväll och dags för "Föräldrarnas Kamp" på Rörken. De som vanligtvis mekar, stöttar och sköter marktjänsten ska nu sätta sig bakom ratten och visa inte minst för varandra utan också för sina barn vad dom går för.
Och visst är det en mäktig stämning som ligger över Rörken Ring denna afton. Luften dallrar av värme men också av tävlingsnerver.
Startfältet är stort och man kommer att köra tidskval och därefter fyra finaler med chans att klättra vidare för de två första i varje heat.
Redan på tidskvalen går man ut hårt. Tjejerna är oerhört tuffa vilket resulterar i en del "doughnuts", gräsklippning och hårda törnar. Men inget satsat- inget vunnet! Stämningen i depån är hög men med en underliggande ton av allvar. Gräsmattorna ute på banan är fyllda av supporters som heja och ropar.
När alla har kört läser man upp finalisterna i den ordning de ska starta. Redan i D-finalen känner man att det kommer att bli åka av. Och javisst, det är full spätta från första start. Stämningen trissas upp ytterligare i C- och B.-finalen.
I A-finalen är det seger som räknas. Flera av förarna värmer däcken på väg mot startrutorna. Så går starten, I första kurvan blir det oerhört trångt som vanligt men sedan bildar man någon slags ordning och fältet kommer väg. Förare som i vanligt upprättstående tillstånd är närmare 185 centimeter och lite till kryper ihop bakom rattarna och blickarna är fokuserade framåt.
Publiken hurrar och applåderar förarna som på något sätt lyckas klämma ytterligare lite fart ur gaspedalen. Erik Gelotte kör starkt och säkert redan från start och kommer in som klar segrare när tävlingsledaren flaggar av loppet. Niclas Ågren kommer in som tvåa efter att ha hållit en fartgivande position i karten under hela loppet. Se bara på bilden ovan! Trea i A-finalen blir Pär Pettersson.
Ett banrekord slås också denna afton av Micke Palm. När tävlingsledaren förkunnar detta går ett sus genom publiken. Det här är inte bara på lek! Att sedan Erik Gelotte slår detta rekord under finalen gör inte saken sämre.
Efter prisutdelningen slänger vi äntligen på köttet på grillarna. Vi är nog alla ruskigt hungriga vid det här laget.
Här nedan; Rörken Race The Movie. Glöm inte chips, läsk och mysbyxor, filmen är cirka tio minuter lång.

OBS! Det kan förekomma att någons namn hamnat fel... Hör av er om ni vill ha det ändrat!

2 kommentarer:

  1. stabilt snackis!
    Som vanligt en heltäckande bild över sanningarna...
    Vi i TAM valde ju att inte medverka, då det är viktigare för en del andra att hävda sig ;-)
    Eller så väger vi för mycket, vet inte vilket som är mest rätt....

    SvaraRadera
  2. Får tacka så mycket för en kanonkväll (Pappa satt i Vilnius och var mest avundsjuk)! Riktigt bra gjort med slideshowen här också! Kul emd alla som dokumenterade!

    SvaraRadera