Fina framgångar i MKR 1

Rasbo MK hade många fina framgångar under helgens hemmaarrangemang MKR, Mellansvenska Kartraceserien deltävling 1 2012.
Under lördagens tävling var det idel Rasboförare överst på prispallen.
I uppvisningsklasen Cadetti körde tre förare från hemmaklubben, Ivar Almlöf, Gustav Jansson och Hampus Nordli.
I klassen Micro fick Nils Runnegård kliva upp överst på pallen och ta emot förstapriset! Malte Pettersson kom också bra till i finalen med en sjundeplats i mål .
I klassen Mini var det dags igen. Hjalmar Sjölin stod som vinnare i finalen. Men det var tätt av Rasboförare i toppen. Marcus Grönman tog tredjeplats på pallen och Alex Bouveng körde in på fjärdeplats.
Rasboförarna i klassen Junior 60 ville inte vara sämre. William Carlsson knep förstapriset medan Isac Blomqvist blev trea och Max Grotherus fyra.
Så byttes man av. Lördagens team packade ihop för att åka hemåt medan söndagens förare och team började droppa in på depån.
Under söndagen kördes fem olika klasser; Rotax Junior, Rotax Max, Yamaha, KZ2 och Sport 2000, varav Rasbo MK hade hemmaförare med i de tre första.
I klassen Rotax Junior deltog Viktor Johansson och Lukas Edin vilka körde in på tionde respektive sjuttonde plats i sin final.
I klassen Rotax Max blev det pallplats för Jonathan Johansson som blev totalt trea. Max Lindén var strax efter med sin femteplats.
I klassen Yamaha drabbades flera av Rasbos duktiga förare av avåkningar. Högst i placeringslistan denna gång kom Linnea Hamrin och Max Matthiasson med en sjuttonde respektive artonde plats.
Sju omgångar i serien återstår och mycket kan hända! Nästa deltävling är i Södertälje den 12-13 maj och förare och team laddar nu om!