måndag 20 juni 2011

Seger i MKR 4 för Isac Blomqvist!

I lördags kördes omgång 4 i MKR serien 2011. Tävlingen hölls vid Södertälje SKRC och Tuvängen Ring.

Victor Carlsson körde starkt för Rasbo MK i sin Cadetti.

I klassen Formel Micro var det trettio startande. Ett starkt gäng bestående av Carl Runnegård, Julle Ljungdahl, Max Grotherus, William Carlsson, Nils Runnegård och Isac Blomqvist körde från Rasbo MK.

För Isac blev detta en lyckodag då han tidigt i loppet gick upp i ledningen. Han körde starkt hela vägen och korsade mållinjen som segrare i Formel Micro, Grattis! Nils Runnegård tog en fin sjätteplats, William Carlsson var näst därefter med sin nionde plats och Max Grotherus fick upp farten rejält på slutet och avancerade i startfältet. En slutlig tolfteplats blev det för honom.

I Formel Mini kördes var det gott om starter och där kördes både A- och B-final. Från Rasbo körde Alex Bouveng, Lucas Edin, Ebba Aronssonoch Hjalmar Sjölin. Hjalmar blev främste Rasboförare i Mini denna dag med entiondeplats i A-finalen. Ebba och Lukas snodde 17:e och 18:e plats i fältet. Alex hade inte turen med sig helt denna dag.

På söndagen försämrades vädret rejält och det blev svåra förhållanden för förarna. Efter en incident under dagens träningsheat bestämde sig tävlignsledningen för att avblåsa tävlingen.

Ett klokt om än trist beslut att behöva ta.