lördag 7 maj 2011

Måtte nu alla bitar sitta kvar på kart och buss.



Det har varit några tuffa veckor men idag stack dom iväg! MKR 1 i Lindköping är målet och med det också säsongstart på bortplan 2011. Jag kan bara referera till det som föregått starten i vårt fall. Men jag antar att läget har varit ungefär detsamma överallt där en kart är inblandad.

Först och främst säckade teamet racingbuss ihop alldeles och en reparation av det slaget som svider svårt i plånboken verkade oundviklig. Tills... dessa fanstastiska vänner och klubbkamrater tog saken i egna händer. Många sena kvällar, oljiga fingrar och urdruckna fantaburkar så lyckades de tre musketörerna meka loss dieselpumpen som fanns någonstans därinne. Bakom, under och intrasslad i en gammal Peugeotmotor.

Så fick verkstaden göra sitt med den trasiga pumpen. Under tiden körde musketörerna pastaladdning inför isättandet.

Teamet fick ta hästtransporten till första tävlingen, Chickenrace. Det gnäggades friskt i depån och den stackars racerföraren skämdes. Men, man tager vad man haver!

En ynka vecka innan tävling mekades dieselpumpen tillbaka under stjärnhimlen och sedan var det bara besiktning kvar. En ny lärdom togs emot av teamet. Det är inte lätt att få en besiktningstid för buss... Första tiden hittade de i Umeå och en i Kalix. Det lockade inte nåt vidare. Så plötsligt en kväll hördes ett glatt tjut från kontoret. Teamet hade fått en tid i Gävle, nästgårds!

Mitt i den sista veckan innan tävlingen så åkte teamet på träning och plötsligt gick inte karten att styra. Naturligtvis problem med chassit och telefonen gick varm. Meken tillbringade kvällarna efter jobbet ute med karten, skruvarna och verktygen medan familjen satt inne i värmen.

Fredag en dag innan tävlingsavfärd tuffade bussen mot Gävle. Svart rök bolmade ur avgasröret och alla höll tummarna. Några timmar senare kom klarteckent. Bussen var i alla fall fit for fight. Bara karten kvar då!

En klubbkamrat hade givit teamet tips på en lösning med chassit och på lördag morgon drog de iväg till Rörken för ett provåk. Allt verkade fungera och vid lunch åkte far och son mot Linköping. Vi andra såg bussen tuffa bort i fjärran tills bara rökpelaren återstod.

Måtte nu alla bitar sitta kvar på kart och buss.




1 kommentar:

  1. Jodå det känns igen......vår buss besiktades oxå i Gävle..... Den kartingtid nu kommer med stress och slit var kväll. På helgen allting händer med tävling och grillkväll, vi andra står här hemma och undrar vad som hänt, men snart familjen samlas, ja kanske till advent.....(den blomstertid nu kommer) /Jannica.

    SvaraRadera