söndag 25 april 2010

Driftstopp i grillen annars en solskenshistoria!







Det blev solsken på Årets Chickenrace till slut även om man lätt kunnat misströsta över vädret under veckan som gick.

Förmiddagen ägnades i vanlig ordning åt förarsammanträde, besiktning, uppvärminingsheat och tidskörningar.

Undertecknad var för dagen stationerad i grillen. Tredje säsongen där och man kan tycka att det borde flyta på vid det här laget. Vi tände gasolen tidigt (Ja, vi fick hjälp!)och började steka på ett lager burgare inför stundande lunchrusning. Allt var frid och fröjd. vi vände burgare och snackade om viktiga ting i livet.
Så började det köas...

Under den korta lunchpausen skulle det serveras runt tvåhundra burgare hade vi tänkt. Då lade grillen av... OFRIVILLIGT DRIFTSTOPP helt enkelt. Här sattes vår erfarenhet hårt på prov och vi var tvugna att tillkalla experthjälp från den övriga funktionärsstaben. Med en man liggandes på rygg på asfalten med en mycket liten svetslåga kunde vi inom några långa minuter så sakteliga börja värma burgare igen. Detta får ändå sägas vara den enda och största katastrofen under dagen förutom Mias frisyr.

Finalerna började vid 14.30-tiden. I klass Formel Micro tog Linus Lundqvist från Södertälje KRC ledningen redan från början . Ledningen höll han ända fram till mål utan att vara egentligt hotad någon gång under loppet. Tvåa i klassen var Philip Salveus från SMK Västerås Karting och trea Nils Runnegård, Rasbo MK. Julle Jungdahl och Hjalmar Sjölin också körde in på sjätte respektive sjundedeplats i fältet.

I Formel Mini var det Moa Dahlman från Järfälla MK som kammade hem segern med en god lucka till följande förare. Tvåa blev Robin Eroglu, SMK Västerås Karting tätt följd av trean Oskar Myhr, Mora MK. Kevin Thor från Södertälje KRC var med i täten ända till slutet och körde in på fjärde plats. Bästa Rasboförare i klassen blev Ebba Aronsson med en sjundeplacering. Alex Bouveng kom på tiondeplats.

Formel Yamaha avslutade med sin final. Rasboförarna dominerade i klassen med tio startande hemmaförare av totalt 16 startande i klassen. Dock var det Eddie Lundqvist från SMK Gävle som körde först över mållinjen och segrade i klassen. Sedan duggade rasboförarna tätt och tog andra till femte plats i fältet. Andreas Ahlström blev slutlig tvåa och Gustav Thorsell var trea. Fjärdeplats tog Pontus Wahlqvist och femteplats Sara Lindgren.
Dagens duktiga Cadettiförare fick naturligtvis också ta emot pokaler för att ha kört väl!

Tävlingarna var slut redan vi 16-tiden.Det kändes skönt att få packa ihop så tidigt på dagen. Särskilt då flera skulle vidare till Järfällas tävlingar Stockholm Race Weekend på söndagen.

Stort tack till alla funktionärer som jobbade under dagen!

Skulle också vilja passa på att lägga ut ett upprop till alla anhöriga som vistas på hemmatävlingarna. Ni får mycket gärna höra av er till kartinggruppen för att anmäla intresse att ställa upp som funktionärer vi tävlingarna! Förutom flaggvakter och annan kringpersonal för själva tävlingsmomentet så behövs folk i bland annat cafeteria och grill. karting@rasbomk.se

Fler bilder från tävlingen finns i föregående inlägg samt på länken http://picasaweb.google.com/kartingnytt/Chickenrace2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar