tisdag 16 mars 2010

Då svajade ljusen


Natten till igår släpptes nummerbokningen till MKR-serien. Det innebar helt enkelt att en stor del av "Kartsverige" satt uppe med fingret på datorns tangentbord för att hugga sitt nummer.

Meken satt där också i rollen av nummeransvarig i familjen. Han hade pratat om detta dagligen den senaste veckan och ingen av hans närmaste hade undgått när den stora händelsen skulle ske.

Han tittade nervöst på klockan under hela kvällen. Datorn var påslagen och MKR:s hemsida lyste upp skärmen. Allt var riggat och klart!
Meken tillbringade väntan med att nervöst zappa mellan tevens kanaler och titta på klockans minutvuisare som sakta, sakta rörde sig framåt.

22.00

22.15

22.55

osv...

Jag antar att i samma sekund som klockan slog tolv så trycktes det på ett stort antal tangentbord över hela Mellansverige och för en kort stund svajade ljusen då landets strömförsörjning tog vägen förbi MKR:s hemsida.

För mig gick den stora händelsen förbi. Jag hade somnat för länge sedan när meken med en mycket nöjd min kröp ner på sin sida av sängen och sedan somnade bums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar