söndag 3 juli 2011

Rörken Race 2011. En rysare!

Samling vid pumpen 16.00 efter en dag med träningar och städning på anläggningen. Det var en mäktig skara som ville vara med och slåss om årets titel i Rörken Race Champion 2011. Tävlingens tidskörningar fick gå över tre heat där det kom att ingå en hel del taktik i form av gräskörning och tuffa tag.


Så var det dags för C-final. Thomas, Johan K, Barbro, Fredrik, Malin, Henrik och Björn tilldelades varsin kart och kallades till start. Den gul blåa flaggan höjdes och loppet var igång. Den inre gräsplanen på banan var dagen till ära fylld med fotografer, fans och annat folk och vadslagningen var i full gång redan efter första varvet.


Finalen gick över tio varv och på det tredje varvet gick Björn "revenge of the Squirrel" upp i ledningen. Denna lyckades han sedan hålla hela vägen till målgång utan alltför mycket fusk. Med detta var han vidare till B-final. Snabbaste varvtiden för Björn var 55,16 sekunder.


I B-final körde således Christer, Magnus, Andreas, Mats, Håkan, Magnus Å och Björn. Allvaret hängde i luften. Bilarna ställdes upp på startlinjen och flaggan höjdes än en gång. Så brakade dom iväg! Björn som startade sist hittade en lucka redan i första kurvan som tog honom upp på en andraplats i fältet. Fanclubben hejade från banans mitt. Men redan i den bortre delen av banan sjönk han till tredje plats då han som han beskrev det själv -gick och köpte en korv. Istället var det Magnus J som gled in på andra plats efter Håkan som hade ledningen.


Denna ordning hölls ända till målgång och den sköna segern gav Håkan tillträde till A-finalen! Med en bästa varvtid på 54,57 kunde Håkan känna sig nöjd men han hade inte varit ohotad. Magnus bästa varv låg på 54.04 sekunder.


A-final! Håkan, Mikael, Per, Markus, Mattias och Johan stod uppradade vid start. Så höjdes flaggan för sista gången och fältet var iväg. Att Håkan fått fart på karten var det ingen tvekan om. Han höll sin ledning än en gång och gick i mål som ohotad segrare med en bästa varvtid på 52,92 sekunder och ett snyggt snitt på 54,21 sekunder. Mikael och Per fajtades till sista rakan. Men det blev Mikael som tog andraplatsen och Per fick bronset.


Sedan avslutade vi med samling vid grillen. Tack för en rolig eftermiddag och kväll!


Bilder från racet finns här: https://picasaweb.google.com/kartingnytt/RorkenRace2011?authkey=Gv1sRgCO2lh_6FrpbrDA


Premiären av Rörken Race the Movie 2011 ser ni här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar